LighT: Ενημερωτικό Δελτίο II

Ιούλιος 2024

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι και Συνεργάτ(ιδ)ες,

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τη δεύτερη έκδοση του ενημερωτικού μας δελτίου, στο οποίο θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δράσεις του έργου.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια — Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Εισαγωγική και Εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου — ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Συνολικά, 430 δικηγόροι συμμετείχαν στις εκπαιδεύσεις, οι οποίες περιελάμβαναν:

Εκπαίδευση εκπαιδευτών: Η εκπαίδευση είχε ως στόχο να εφοδιάσει τους εκπαιδευτές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για την αποτελεσματική διδασκαλία των αρχών του Κράτους Δικαίου.

Εισαγωγική εκπαίδευση: Σχεδιασμένα να εξοπλίσουν τους δικηγόρους με τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται για να χειριστούν υποθέσεις σχετικές με το Κράτος Δικαίου, ακόμα και ενώπιον των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, τα σεμινάρια κάλυψαν θεμελιώδεις έννοιες και αρχές, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν μια σταθερή βάση.

Εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου: Σχεδιασμένα για να ενδυναμώσουν έναν κρίσιμο αριθμό δικηγόρων στις συμμετέχουσες χώρες ώστε να γίνουν θεματοφύλακες του Κράτους Δικαίου εντός των δικαιοδοσιών τους, τα εξειδικευμένα αυτά σεμινάρια προσέφεραν βαθύτερη γνώση ζητημάτων που άπτονται  του Κράτους Δικαίου, απευθυνόμενα σε νομικούς που επιθυμούσαν να εμβαθύνουν την εμπειρογνωμοσύνη τους σε τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό δίκαιο και οι πολιτικές κατά των διακρίσεων.

Οι εκπαιδευόμενες/οι μάς είπαν…

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, οι συμμετέχουσες/οντες ανέδειξαν ιδιαίτερα την αξία των μελετών περίπτωσης που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν. Παρακάτω θα διαβάσετε κάποια σχόλια που αντανακλούν τις εμπειρίες τους:

“Τα πρακτικά παραδείγματα και η συσχέτισή τους με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των διακρίσεων, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα.”

“Οι αναλυτικές μελέτες περίπτωσης επέτρεψαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση και εμβάθυνση στις σύνθετες νομικές αρχές.”

Η συντριπτικά θετική αξιολόγηση υπογραμμίζει τη σημασία και τον αντίκτυπο αυτών των εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Ενώ παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων/ουσών επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για την προαγωγή ενός ισχυρού Κράτους Δικαίου μέσω στοχευμένων και υψηλής ποιότητας εκπαιδεύσεων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες/ους τις/ους συμμετέχουσες/οντες και συνεργάτ(ιδ)ες για την ανεκτίμητη υποστήριξη και συμβολή τους στην επιτυχία αυτών των εκπαιδεύσεων.

Τι να περιμένετε…

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ψηφιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού και δημιουργίας του διαδικτυακού μαθήματος του έργου. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να κάνει το πολύτιμο περιεχόμενο προσβάσιμο σε περισσότερες/ους, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία. Το e-course θα διαθέτει διαδραστικά χαρακτηριστικά, οπτικοακουστικό περιεχόμενο και αναλυτικές μελέτες περίπτωσης, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχουσες/οντες μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται από την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τα επόμενα βήματα του έργου.

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.