PACE: Ενημερωτικό Δελτίο Ι

Καλώς ήρθατε στο πρώτο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του έργου PACE, το οποίο στοχεύει να σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την προστασία των δεδομένων στο πλαίσιο των διαδικασιών επιβολής δικαστικών αποφάσεων και απευθύνεται σε δικαστικούς επιμελητές, δικαστικούς λειτουργούς και εμπειρογνώμονες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Μείνετε συντονισμένοι/ες για να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του έργου, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών δραστηριοτήτων κατάρτισης για δικαστικούς επιμελητές και εκπαιδευτές.

Το έργο

Το έργο PACE στοχεύει να συμβάλει στην αποτελεσματική και συνεκτική εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, εκεί όπου τέμνονται η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία προσωπικών δεδομένων.

Για να επιτευχθεί αυτό, στο πλαίσιο του έργου θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για περισσότερους από 300 δικαστικούς επιμελητές και εκπαιδευτές από τα 26 κράτη μέλη και 4 υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο).

Το έργο αποτελεί συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου EU Enforcement Atlas.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του PACE για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου και να δείτε το ενημερωμένο και εμπλουτισμένο υλικό.

Το PACE υλοποιείται από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Δικαστικών .

Ευρήματα έρευνας

Περισσότεροι από 644 επαγγελματίες συμμετείχαν σε διαδικτυακή έρευνα σχετικά με τις προκλήσεις και τα κενά στις διαδικασίες εκτέλεσης στην ΕΕ. Ενώ 24 πληροφοριοδότες-κλειδιά από 21 κράτη μέλη της ΕΕ και 3 υποψήφιες χώρες (Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία) συμμετείχαν σε εις βάθος συνεντεύξεις.

Διαβάστε τα ευρήματα στην έκθεση σχετικά με τις προκλήσεις και τα κενά που σχετίζονται με την προστασία των δεδομένων στις διαδικασίες επιβολής δικαστικών αποφάσεων στην ΕΕ.

Πρακτικός Οδηγός για δικαστικούς επιμελητές

Πώς σχετίζεται η προστασία των δεδομένων με το έργο των δικαστικών επιμελητών; Πώς επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητές τους ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων; Ο Πρακτικός Οδηγός του PACE διερευνά τις βασικές αρχές και διατάξεις του ΓΚΠΔ από την οπτική των δικαστικών επιμελητών. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον οδηγό εδώ.

Επόμενες δράσεις

Επιλογή εκπαιδευτών/κράτος και διακρατικά εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών

Θα διοργανωθούν τρία τριήμερα διακρατικά εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών, μέσω διαδικτύου, για συνολικά 52 εκπαιδευτές (2 εκπαιδευτές/κράτος μέλος), με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων που θα μπορούν να παρέχουν κατάρτιση σχετικά με την προστασία των δεδομένων στις διαδικασίες επιβολής δικαστικών αποφάσεων, σε συναδέλφους τους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ημερομηνίες διακρατικών εργαστηρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ομάδες κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

– 11-12-13.01.2024

– 18-19-20.01.2024

– 12-13-14.02.2024

Κάθε ομάδα θα αποτελείται κατά μέγιστο από 25 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Είστε δικαστικός επιμελητής/υπεύθυνος προστασίας δεδομένων ή εκπαιδευτής συναφούς αντικειμένου; Έχετε εμπειρία στον σχεδιασμό και την παροχή κατάρτισης και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού; Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την προστασία δεδομένων; Ενδιαφέρεστε να γίνετε εκπαιδευτής του PACE;

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα και τη διαδικασία συμμετοχής εδώ.

Δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.