Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες πεδίου (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, case managers, case workers, στελέχη ΜΚΟ, δικηγόρους/νομικούς συμβούλους) καθώς και σε επαγγελματίες υγείας (προσωπικό του Υπ. Υγείας, προσωπικό του PHILOS) που εργάζονται σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας (camps) αλλά και στο στεγαστικό πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ σε Θεσσαλία, Κρήτη και Λέσβο.
Στόχος του εργαστηρίου, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μελέτη πραγματικών υποθέσεων, είναι να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών πρώτης γραμμής σε θέματα αναγνώρισης, διαχείρισης και πρόληψης περιστατικών σεξουαλικής και έμφυλης βίας αλλά και να αναπτύξει τον διάλογο, την ανταλλαγή πρακτικών καθώς και τη διατύπωση σκέψεων σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας.
Χρόνος: 30 Σεπτεμβρίου, 1 & 2 Οκτωβρίου 2020 (ώρες 9:00-15:00)
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
Κόστος: Χωρίς κόστος συμμετοχής
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://forms.gle/7PRZ2CuUJNqYX6fHA
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (τηλ. 210-3623029, κα. Βεατρίκη Γιαννόγλου).
*Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, κάμερα και μικρόφωνο.